top of page

NYHETER

 

Anders Sandvigs museumspris!

Camilla Granlien og jeg skal få Anders Sandvigs museumspris for 2016! Anders Sandvigs museumspris er en årlig pris som skal fremme og belønne fremragende innsats for bevaring av kulturarven i Gudbrandsdalen og Lillehammer. Prisen er på 50.000 kroner og ut under Sankthansfeiringen på Maihaugen 23. juni.

"I juryens begrunnelse heter det blant annet at Granlien innstilles på bakgrunn av sitt årelange arbeid med formidling av sangtradisjonen i Gudbrandsdalen. Mari Skeie Ljones innstilles på bakgrunn av sitt prosjekt «Spring du fela», et folkemusikkpoesiprosjekt som har munnet ut i både CD og bok – hvor begge delene er like viktig. Skeie og hennes medhjelpere formidler historien til både spellemenn- og kvinner i Gudbrandsdalen" skriver GD i dag:

Det er utrolig stas å få en slik pris, jeg må takke juryen og de som har nominert oss!

Les Maihaugen sin pressemelding her:

http://maihaugen.no/Presse#/pressreleases/folkemusikere-vinner-museumspris-1422390

Foto: Ingvil Skeie Ljones

bottom of page