top of page

OM MARI

Mari Skeie Ljones

Mari Skeie Ljones er fra Jørstadmoen på Lillehammer, og spiller fele og hardingfele med basis i slåttemusikken fra Gudbrandsdalen og Hardanger. I 2010 tok Mari eksamen i utøvende master på Norges Musikkhøgskole og har siden det vært frilans musiker med base i Oslo.

 

Under følger prosjekter Mari jobber med, og her er et solokutt fra cden Nykomponert. Tradisjonsmusikk fra Gudbrandsdalen.

Spring du fela

Folkemusikkpoesi!
Nyskrevne låter lagd som hyllest til våre folkemusikkhelter!
Mari Skeie Ljones (fele og vokal), Camilla Granlien (vokal), Olav Christer Rossebø (gitar, mandola og mandolin) og Jo Fougner Skaansar (kontrabass).

 

Svartevja

Mari Skeie Ljones (fele), Johannes Selvaag (fele), Nina Fjeldet (fele) og Camilla Granlien (vokal/kontrabass).

For 200 år sia var Fåberg/Lillehammer og Gausdal sentrale områder for den datidige motemusikken. Her var det et yrende musikkmiljø som engasjerte både «fiffen og folket». Musikken har levd videre gjennom notenedtegninger, erindringer og ei og anna spelkvinne og -mann. Det er på tide å løfte fram arven etter Tronn Tråver, Tårnpetter og Jonas Elg.

Svartevja kommer med plate på Ta:lik records 15.november 2018

Tradmusikk fra Sør-Gudbrandsdalen

Morgonfrosken

Annlaug Børsheim (vokal/gitar/fele), Ingemund Askeland (banjo/klarinett) og Mari Skeie Ljones. Dikt fra Når morgonfrosken syng av Per Olav Kaldestad, gjort til sanger av Annlaug Børsheim. I februar kommer plata.

Janne Hea

Lavmelt, følelsesladd og og poetisk country med hadelendingen Janne Hea:

"Hennes melankolsk ladede country treffer der den skal," skreiv Aftenposten om albumet Wishing Well.

facebook.com/jannehea

Spring du fela – dks

Skoleforestilling med Camilla Granlien og Mari Skeie Ljones.
2019/20 skal vi til Hedmark og Oppland.

Gjennom forestillingen formidles moderne lyrikk, akustisk folkemusikk og gamle historier. Mari har lett fram fortellinger om folkemusikere og gitt dem til forfatterne Anna Kleiva, Ruth Lillegraven, Gaute M. Sortland, Torbjørn Ljones og Sigrid B. Sørumgård. De har skrevet ny poesi inspirert av historiene, og Mari og Camilla har laget musikk til. Dette er blitt til dramatiske, triste og gripende låter: folkemusikkpoesi.

Foto: Ingvil Skeie Ljones

Se min ild

Taterne var en gang fri som fuglen. “Tatersjela er det ingen som kan gjøre noe med”, sa Tater-Milla til forfatter Dagfinn Grønoset. Milla var høvding, en kvinne forut sin tid og en stemme for sitt folk og dets unike urkraft, stolthet og frihet. Det er første gang hennes historie fortelles med direkte førstehåndskunnskap fra en teaterscene, i form av en musikalsk og visuell iscenesettelse av det reisende folkets fargerike kultur og hemmelige fortellinger – et skjult eventyr fra den norske kulturhistorien.

Musikalsk teaterforestilling om Tater-Millas liv og taternes kultur, forankret i fortellinger fra landeveien. Av Øyvind Osmo Eriksen og Sara Wilhelmsen

Tenk om eg var ein tanke

Den Kulturelle Skolesekken-forestilling med Annlaug Børsheim (vokal/gitar/fele) og Mari Skeie Ljones. Produsert i samarbeid med Olav H. Hauge-senteret i Ulvik.

Skoleåret 2019/20 skal vi ut i Hordaland og Møre og Romsdal.

Gudbrandsdølenes spelmannslag

Seks ganger vinner av Landskappleiken og nominert til Folkelarmpris med plata Oslo

facebook.com/gudbrandsdolenes/

Prøysenkonsert

med Camilla Granlien (vokal) og Mari Skeie Ljones. Som duo i Den Kulturelle Spaserstokken, og i trio med enten Annar By eller Morten Reppesgård.

Kartellet

I Kartellet får du oppleve et fysisk samarbeid mellom fem karakteristiske, dansende menn med en sterk individualitet. I Kartellet får publikum bli en del av forestillingen på folkedansens og folkemusikkens premisser: nærhet, deltakelse og lek.

Salikatt

Den Kulturelle Skolesekken-forestilling med Ingeleiv Berstad (dans), Åshild Vetrhus (vokal) og Mari Skeie Ljones.

Please reload

bottom of page