top of page

NYHETER

 

Ny singel på fredag 13.!

Fredag 13.mars kommer Spring du fela med en ny singel! "Else-Lars" heter låta, og teksten er skrevet av Hilde Myklebust og musikken er lagd av Mari. Boka og albumet "Ein skyttel full av song" kommer fredag 24.april, men før det kommer to låter ut. Vi har igjen samla historier om våre folkemusikkhelter, og fått forfattere til å skrive nye songtekster inspirert av fortellingene. Den første låta publikum får høyre er altså «Else-Lars», en hyllest til Lars Kjørren (1824–1893) fra Vårdalen i Lom. Lars var en skikkelig god felespiller, og noen av favorittspringleikene mine er etter denne karen fra Lom. Springleikane lærte jeg av Bjørn Odde fra Garmo, og han fortalte også historien om Lars, som fikk kallenavnet Else-Lars etter mora fordi han ble født utenfor ekteskap.

Singelen kommer på plateselskapet Ta:lik, og Spring du fela består av Camilla Granlien, Jo Fougner Skaansar, Olav Christer Rossebø og Mari.

Foto: Ingvil Skeie Ljones, grafisk design: Anna Prestsæter.

bottom of page