top of page

NYHETER

 

Gode anmeldelser i Klassekampen og Dagsavisen

Dagsavisen og Geir Rakvaag har anmeldt sju nye plater med norsk country, deriblant Janne Hea sin Lost in time. "Det er verdt å understreke at disse utgivelsene ikke ligner plagsomt på hverandre, selv om de kommer fra samme tradisjon, og ofte overlapper på musikere, og hovedpersonene av og til opptrer på hverandres innspillinger. Det er også verdt å understreke at de plasserer seg godt blant høstens beste album uansett sjanger." skriver Rakvaag. "Janne Hea kommer fra Hadeland via Sverige, og ga ut sitt første album i 2016. Nå er hun tilbake med åtte sanger som har vært verdt ventetida. Hea føyer seg inn i en gammel folk-tradisjon. Hun har med seg felespiller Mari Skeie Ljones i mange av sangene, som setter en ekstra spiss på lyden. Det er en nydelig akustisk stemning på denne musikken. Dette er nok det albumet som låter mest amerikansk av alle disse americana-albumene, men Janne Hea har likevel en personlig identitet som trenger gjennom, og sammen med den nevnte fela får sangene også en klar lokal identitet. «Lost In Time» høres rimelig tidløs ut."


Mandag 11.november har Arvid Skanche-Knutsen skrevet en sak om Nordicana, og alle de bra artistene som gir ut plater for tida. "Nordicana er i ferd med å bli et internasjonalt begrep. Det er en ­frodig og variert scene, ­anført av flere talentfulle norske artister." Og her kommer også noen anmeldelser skrevet av Tom Skjeklesæther, blant anna av Janne sin Lost in time:

bottom of page