top of page

NYHETER

 

Se min ild på Teater Innlandet

16.november kl 19.00 kommer forestillinga Se min ild til Hamar og Teater Innlandet! Billetter kan dere kjøpe på Teater Innlandet sine sider. SE MIN ILD er av Øyvind Osmo Eriksen og Sara Wilhelmsen, og er en musikalsk teaterforestilling om Tater-Millas liv og taternes kultur, forankret i fortellinger fra landeveien.Taterne var en gang fri som fuglen. “Tatersjela er det ingen som kan gjøre noe med”, sa Tater-Milla til forfatter Dagfinn Grønoset. Milla var høvding, en kvinne forut sin tid og en stemme for sitt folk og dets unike urkraft, stolthet og frihet. Det er første gang hennes historie fortelles med direkte førstehåndskunnskap fra en teaterscene, i form av en musikalsk og visuell iscenesettelse av det reisende folkets fargerike kultur og hemmelige fortellinger – et skjult eventyr fra den norske kulturhistorien.

Alle er vi reisende i livet. Bærer vi ikke alle i oss en lengsel etter frihet? Der vi skynder oss fra det ene til det andre i våre dager, uker og år - jaget av tiden - der stopper kanskje tateren opp og lytter til bekkens sildring og fuglenes sang. Kanskje kunne vi hatt godt av å legge klokka i en skuff, løfte hodet og gå ut på vandring.

Taterne ble kanskje fratatt sin frihet - men tatersjela er det ingen som kan gjøre noe med.Stykket er fritt basert på Dagfinn Grønoset sin bok om Tater-Milla.

Prosjektet er støttet av Hamar Kommune, Hedmarks Fylkeskommune, Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Kulturrådet, Fritt Ord, Oslo Kulturetaten, Trafo og Oslo Teatersenter. Et samarbeidsprosjekt mellom Skøyerstaten Teater og Glomdalsmuseet.

Av: Sara Wilhelmsen og Øyvind Osmo Eriksen Regi: Øyvind Osmo Eriksen Musikalsk arrangangment: Jovan Pavlovic Scenografi: Kjersti Alm Eriksen Plakatdesign: Kjersti Alm Eriksen Kostymedesign: Gjøril Bjercke Sæther Kostymeassistent: Jørgen Opsahl Lysdesign: Phillip Isaksen Dramaturg: Siri Løkholm Ramberg Produsent: Lise Andrea Grimelund-Kjelsen

Skuespillere: Odille Heftye Blehr, Mathilde Altenborg, Kjetil Stavenes, Ellen Kristine Dehle, Andreas Braathen Dahlen, Camilla Lunde, Sondre Eriksen. Musikere: Mari Skeie Ljones – fele, Jo Fougner Skaansar – kontrabass, Andreas Angell – trekkspill - Elias Akselsen - sanger

bottom of page