top of page

NYHETER

 

Nordic Sound Folk Orchestra på NRK

Søndag 3.juni ble den store åpningskonserten på Førdefestivalen 2017 sendt på NRK2. Gudbrandsdølenes spelmannslag åpner konserten med springleiken Gudbrandsdølen, som vi har lært av Helene Høye. Stor stas å se konserten, og høre musikken igjen!

"Et av høydepunktene under fjorårets Førdefestival var konserten med Nordic Sound Folk Orchestra. Orkesteret består av 40 folkemusikere satt sammen av Gudbarndsdølenes Spelemannslag, Folk All-in Band, Baltic Crossing og Harald Haugsgaard kvintett sammen med 10 solister. Fire nordiske komponister har skrevet ny musikk for anledningen; Antti Järvelä (Finland), Mia Marin (Sverige), Harald Haugaard (Danmark) og Jorun Marie Kvernberg (Norge). I tillegg til nye komposisjoner, vil også tradisjonsstoff fra de nordiske landene bli framført i ny drakt. Sangsolister er Lena Willemark (Sverige), Ulla Pirttijärvi (Sapmi/Finland) og Berit Opheim (Norge). Presentert av Arild Erikstad i samtale med Festivaldirektør Hilde Bjørkum." skriver nrk på sida si. Se konserten her!

bottom of page